Op het evenemententerrein van Yde De Punt worden op zondag 31 mei grasbaanraces met klassieke bromfietsen georganiseerd door Stichting Activiteiten Yde De Punt. Naast de classics worden er ook manches met crossbromfietsen georganiseerd speciaal voor lokale rijders uit Yde De Punt.

De toegang voor bezoekers en deelname voor lokale rijders is GRATIS!

Stichting Activiteiten Yde De Punt slaat voor dit evenement de handen ineen met het Classic 50 cc Grasbaanteam. Dit team rijdt hun eigen kampioenschap op 50cc Kreidler, Zundapp, Minarelli en Sachs motoren tot het bouwjaar 1982. De race in Yde De Punt is de derde in een serie van tien wedstrijden in Noord Nederland dit seizoen. De stichting Classic 50cc grasbaanteam is aangesloten bij de Motorsport Organisatie Nederland (MON). Deze bond stelt ons in staat om de wedstrijden en renners WA te verzekeren, van de snelste oud-Europese kampioen tot de jongste beginner.

De races worden gereden op een ovale baan van 200 meter. Er rijden in elke manche (vier ronden) zes tot acht man tegen elkaar. Er wordt twee maal gereden om punten en tot slot een finale. De trainingen starten om 11:30u, de wedstrijden starten om 13:30u en zijn rond 17:00u afgelopen

Voor lokale rijders uit Yde De Punt en omgeving worden er 5 speciale klassen georganiseerd: jeugd 5-12 jaar, bromfietsen automaat, bromfietsen versnelling, scooters en pitbikes. Deelname voor lokale coureurs is gratis, er dient alleen een verplichte MON-dagverzekering à € 10,- te worden afgesloten. Dus heb je een crossbromfiets zoals een Puch maxi, Vespa Ciao, Zundapp of Honda MT in de schuur staan, geef je dan snel op. Er zijn slechts 8 startplaatsen beschikbaar per klasse en vol = vol.

Lokale rijders kunnen zich inschrijven via het ONLINE INSCHRIJFFORMULIER

19740825DDEextN25N26100N56-600x414