In 1994 werd in De Hoeve een speciale commissie opgericht die zich bezig zou houden de mechanische spektakels tijdens de zomerfeesten van de Hoeve. De commissie kreeg de naam “ de bende van 8 ” en bestond, zoals de naam al doet vermoeden, uit 8 personen. Zij waren er verantwoordelijk voor dat er activiteiten werden georganiseerd die net iets anders en gewaagder waren dan bij andere evenementen.

Tijdens het brainstormen over een alternatief voor de tractorcross werd het idee combinerace geboren, welke mede werd ingegeven door een gelezen persbericht uit Frankrijk.

1908

 

Zo werd besloten om tijdens de Zomerfeesten in St. Isidorushoeve in 1995 ook een dergelijke race te organiseren. Een 30-tal jongeren werd enthousiast gemaakt. Er werden 15 combines uit de Benelux landen geïmporteerd vervolgens werd er een eenvoudig reglement met de nodige veiligheid voorzieningen opgesteld en de bouwers konden aan de slag. Er werden  buitenlandse rijders aangeschreven om ook in Nederland te komen racen.

1910

En zo kwam het dat er op de 1ste zondag na Hemelvaart 1995 zeer veel mensen getuige waren van de eerste combinerace van Nederland. Er deden in totaal 17 deelnemers mee uit 5 landen.

Na deze legendarische dag waren veel mensen enthousiast geworden en al snel werden er contacten gelegd met de motorclub in Mariënvelde. Deze groep mensen wilden ook wel een combinerace organiseren. In 2000 werden de eerste  combineraces in Yde De Punt verreden.

Anno 2017 is het combineracen uitgegroeid tot een heus Nederlands Kampioenschap met wedstrijden in St. Isidorushoeve, Mariënvelde, Yde de Punt, Emmeloord en Afferden. Er zijn hedendaags ongeveer 50 rijders aktief bezig met de sport. Ook komen er nog steeds rijders uit Luxemburg en Duitsland racen in ons mooie Nederland.