Op het Evenemententerrein van Yde De Punt worden op zondag 27 mei grasbaanraces met klassieke bromfietsen georganiseerd door Stichting Activiteiten Yde De Punt. Naast de classics worden er ook manches met crossbromfietsen georganiseerd speciaal voor lokale rijders uit Yde De Punt.

Stichting Activiteiten Yde De Punt slaat voor dit evenement de handen ineen met het Classic 50 cc Grasbaanteam. Dit team rijdt hun eigen kampioenschap op 50cc Kreidler, Zundapp, Minarelli en Sachs motoren tot het bouwjaar 1982. De race in Yde De Punt is de tweede uit een serie van tien wedstrijden in Noord Nederland dit seizoen. De Stichting Classic 50cc Grasbaanteam is aangesloten bij de Motorsport Organisatie Nederland (MON). Deze bond stelt ons in staat om de wedstrijden en renners WA te verzekeren, van de snelste oud-Europees kampioen tot de jongste beginner.

De toegang deze dag is GRATIS!

De races worden gereden op een ovale baan van 200 meter. Er rijden in elke manche (vijf ronden) zes tot acht man tegen elkaar. De ruim 100 deelnemers rijden drie manches om punten. De trainingen starten om 11:30u, de wedstrijden starten om 13:30u en zijn rond 17:00u afgelopen.

Lokale rijders

Voor lokale rijders uit Yde De Punt en omgeving worden er 6 speciale klassen georganiseerd: Jeugdklasse 5 tot en met 11 jaar, Juniorenklasse 12 tot en met 15 jaar, automaat standaard en automaten specialklasse, bromfietsen versnelling/pitbikes en een speciale damesklasse. Hier de complete deelnemerslijst: Rijders Grasbaanrace Yde De Punt 27 mei 2018

Locatie: Noordesstraat 14, Yde. De route wordt met borden aangegeven.