Onder perfecte weersomstandigheden zijn in Yde De Punt voor de 3e keer 50cc  Grasbaanraces verreden. Het publiek wist de weg naar het evenemententerrein in Yde goed te vinden en heeft genoten van prachtige races waar op het scherpst van de snede werd gestreden door maar liefst 127 deelnemers in 15 verschillende klassen.

De eerste prijs in de Jeugdklasse 5-11 jaar werd veroverd door Kris Kosters uit Eelde op zijn Tomos, gevolgd door Edwin Huijben uit Yde op een 2e plek en Dylaro Willems uit Beilen was goed voor de derde plek.

In de Juniorenklasse 12-15 jaar was Jarno van der West uit Harkema op zijn snelle Puch ongenaakbaar, Meike Woldendorp uit Yde behaalde de 2e plek, nipt gevolgd door Lars Geersing uit Roden.

De wisselbeker voor de  “Kampioen van Yde De Punt” mag nog een jaartje op de schoorsteenmantel blijven staan bij Meike Woldendorp. In de handicaprace waarin de snelste 3 rijders uit de lokale klassen aan de start verschenen reed Meike in stijl naar de overwinning.

Overige uitslagen lokale klassen:

Automaten Standaardklasse:

 1. Tim Wusten, Assen
 2. Sjef Huijben, Yde
 3. Johan Hiemstra, Harkema

Automaten Specialklasse:

 1. Hessel-Jan Miedema, Giekerk
 2. Michel Kettelarij, Lochem
 3. Jesse van der Veen, Wijnjewoude

Schakelklasse/pitbikes

 1. Sam Gout, Peize
 2. Arjan Kalf, Noordhorn
 3. Rick van der West, Harkema

Damesklasse

 1. Gerda Hagedoorn, Yde
 2. Hilde Boer, De Punt
 3. Antrea Hogenesch, Yde

De Stichting Activiteiten Yde De Punt en het Classic 50cc Grasbaanteam bedanken alle deelnemers, het publiek, de vrijwilligers en sponsoren voor het wederom tot een succes maken van dit mooie evenement.