De complete uitslagenlijst van de grasbaanrace Yde De punt van 27 mei 2018 kun je hier downloaden: Uitslagen Yde de Punt 27 mei 2018

Hier staan foto’s: Foto’s Grasbaan Yde De Punt 27 mei 2018

Onder hoge temperaturen is zondag 27 mei de 4e editie van de Grasbaanrace in Yde De Punt verreden. De bijna tropische omstandigheden voegden een extra moeilijkheidsfactor toe aan de races, omdat het afstellen en koel houden van een 2-takt machine dan erg lastig wordt.

Ondanks deze extra handicap ging het ouderwets hard met de klassieke grasbaanracers van weleer, maar ook de lokale klassen kwamen goed van plek op de harde, maar goed geprepareerde baan van ruim 200 meter lang.

Voordat er zondag geracet kon worden moesten de handen bij de Stichting Activiteiten Yde De Punt nog wel even uit de mouwen aangezien het evenemententerrein van Dorpsbelangen Yde De Punt deze maand ook in gebruik is als parkeerterrein voor de theatervoorstellingen van Het Meisje van Yde.

Bij de lokale klassen was het de 6 jarige Sven Zuur uit Yde die ongenaakbaar was op zijn Cobra minibike in de jeugdklasse 5 t/m 11 jaar met 30 punten uit 3 manches. Op de 2e plek was het Harm Stadman gevolgd door Kim Huyben uit Yde die de 3eplaats voor haar rekening nam. Kim had overigens evenveel punten als haar broertje Edwin, maar bij gelijk aantal punten is de laatste manche doorslaggevend waardoor ze net voor haar broertje eindigde.

De Juniorenklasse 12 t/m 15 jaar werd in de top een fries onderonsje met Albert Kinderman uit Veenwouden op de 1e plaats gevolgd door Jille Frankena uit Houtigehage. En direct achter dit Friese geweld een hele knappe derde plek voor Kris Kosters uit Roden op zijn Tomos die dit jaar al debuteerde in de klasse 12-15 jaar. Kris wist overigens Thorsten Lanting uit Yde nipt voor te blijven in de eindstand met slechts 1 punt verschil.

Bij de Damesklasse was het regerend Kampioen van Yde De Punt Meike Woldendorp die er met de grootste beker vandoor ging, knap gevolgd door Antrea Hogenesch die het uiterste haalde uit haar Honda MT die de nacht ervoor nog afgesteld moest worden. Op de derde plek Romy Vranken uit Yde die Amber Zuurman maar net voor wist te blijven met ook slechts 1 puntje verschil in de eindstand.

Sjef Huyben uit Yde wist op zijn Puch de meeste punten binnen te slepen in de standaard automatenklasse, knap gevolgd door Lars Geersing uit Roden. Johan Hiemstra uit Harkema moest genoegen nemen met de derde plek.

In de pitbike/schakelbrommersklasse was de strijd extreem close waarbij er slechts 3 punten verschil was tussen de top 4. De grootste beker blijft in de gemeente Tynaarlo en was voor ron Koops uit Tynaarlo, gevolgd door Jirina de Vries uit Langezwaag en Marc van Hoogen uit Niebert op plek 3. Debutant Gerrit Drijftholt uit Yde eiste de 4e plek op met slechts 3 punten achterstand op de nr. 1.

Bij de specials automaten, ook wel de friese kanonnen genoemd, was het Jarno van der West op de 1e plek, nipt gevolgd door Sybren Mekkes. Jenno Plantenga uit Jubbega was goed voor een derde plek.

Naast deze 6 lokale klassen reden er nog 10 classic klassen waarvan u de uitslagen kunt terugvinden op de website van het Classic Grasbaanteam: www.classic50ccgrasbaanteam.nl

Al met al een warme, maar geslaagde dag zonder noemenswaardige incidenten. Eén rijder moest na een valpartij even voor een check langs de huisartsenpost ivm pijnlijke ribben, maar verder was het na een valpartij opkrabbelen, afstoffen en de brommer weer aan de praat proberen te krijgen.

Stichting Activiteiten wil alle vrijwilligers, sponsoren, deelnemers en het publiek bedanken voor het wederom laten slagen van een schitterend grasbaanracefeest dat in 2019 al kan uitkijken naar het eerste lustrum!