Op het evenemententerrein van Yde De Punt worden op zondag 22 mei grasbaanraces met klassieke bromfietsen georganiseerd door Stichting Activiteiten Yde De Punt. Naast de classics worden er ook manches met crossbromfietsen georganiseerd speciaal voor lokale rijders.

De entree deze dag is GRATIS!

Stichting Activiteiten Yde De Punt slaat voor het evenement wederom de handen ineen met het Classic 50 cc Grasbaanteam. Dit team rijdt hun eigen kampioenschap op 50cc Kreidler, Zundapp, Minarelli en Sachs motoren tot het bouwjaar 1982. De stichting Classic 50cc Grasbaanteam is aangesloten bij de Motorsport Organisatie Nederland (MON). Deze bond stelt ons in staat om de wedstrijden en renners WA te verzekeren, van de snelste oud-Europese kampioen tot de jongste beginner.

De races worden gereden op een ovale baan van 200 meter. Er rijden in elke manche zes tot acht deelnemers tegen elkaar. DeĀ  deelnemers rijden drie manches om punten. De trainingen starten om 11:30u, waarna de wedstrijden starten om 13:30u.

Voor lokale rijders worden er 6 speciale klassen georganiseerd: Jeugdklasse 5 tot en met 11 jaar, Juniorenklasse 12 tot en met 15 jaar, Automaat Standaard, Automaten Specials, Schakelbrommers/pitbikes en een speciale damesklasse.

Locatie: Noordesstraat 14, Yde. De route wordt met borden aangegeven.